Tuesday, April 15, 2008

1.32 den e god




Da er endelig lystallet på Swai fastsatt. Det ble bare 1.32 , standard båt har fått 1.31. Swai har større spinnaker og lengre spinnakerbom enn standard båt.
Hva nå ?
Vi må vel vurdere om vi skal gjøre noe aktivt for å få lystallet ned med 0,01.

Men hvorfor det ?
I fjor seilte vi med en Hanse 341 med lys på 1.21 og slo stortsett byens CB flåte hver gang. Da hadde vi altså 0.07 til 0.09 lavere lys enn CB ene. I år vil vi stille med 0.04 til 0.02 bedre enn cb flåten. Lurer på om noen av CBene klarer å seile bedre enn oss.

Det blir spennende å få en redegjørelse fra lyskomiteen på hvordan lystallet er fastsatt. I Norge har altså Salona 37 fått 1.31 som standard lystall. I Sverige har en Salona 37 med høyere rigg og lettere skrog fått 1.31 i lystall. Forstå det den som kan.
Vi i Swai ser på lysfastsettelsen som en bekreftelse på at Salona 37 er en fantastisk bra SEILBÅT. Så langt har vi erfart at båten er en fantastisk sjøbåt, akselerere fort og har et utrolig rorgrep, det er betryggende. Det store spørsmålet blir om vi klarer å få båten til å gå på kryss.
Vi vil nok med litt edruelighet, redusere årets ambisjoner om å vinne tirsdagserien,klubbmesterskapet, Corponor, Vestfjordseilasen og NNM i seiling. Til at vi får satse på å vinne en tirsdagseilas til høsten, når vi forhåpentlig behersker nybåten............






Hei er det noen som vil kjøpe en båt som lett slår en CB så ring 92660277 :-)

1 comment:

Olav Taraldsen said...

Etter å ha sett båten må jeg si at det er alt for lavt. Er du i slekt med noen i LYS-komiteen?
;)