Tuesday, April 29, 2008

Endelig er sesongen 2008 igang


Swai har med spenning lurt på hvordan Salona 37 seiler mot velrenomerte merker som CB osv.

Etter dagens seilas må vi kunne konstatere at gamle svenske konstruksjoner glir bedre i vannet enn de mere moderne CB'ene.

Dagens seilas fra moloen via lille svartoksen til breigrunnen og retur,ble en friskere seilas enn vi hadde forventet. Med frisk vind og god driv hadde vi en super seilas. Litt sene i starten og noe tid før genakkeren kom opp. Slik er det i starten av sesongen for alle som bruker de seil som man har kjøpt.

Vi må særdeles si oss fornøyd med innsatsen på kryss, det har i rederiet hersket litt tvil om hvordan båten skulle gå på kryss. Utfra de vi hadde å sammenligne oss med gikk det meget bra.

Til CB klubben kan vi bare si at men skal ikke gi opp, stå på en dag klarer sikker dere å slå en Contrast 33. Det er dog betenkelig at selveste formannen i den lokale CB klubben ikke tør stille til start. Han kommer helt sikkert tilbake, men trenger nok en uke til til forberedelser, i kategorien bortforklaringer på hvorfor båten ikke går så fort som den burde. Det er vel ikke særlig sannsynlig at det er skipperen som er den begrensende faktor i en CB.

Vi gratulerer Springer med årets første seier. Vi tror ikke det blir den siste. Dog vil nok ikke bestillinger fra Springer bli levert i like rekordrask fart i fremtiden.

Dagens foto er tatt fra en CB vi takker innsenderen.


Sunday, April 20, 2008

UKENS TILBUD


Swai er mye mere enn en seibåt.

Vi nærmer oss snart 3000 treff på bloggen, så nå er det på tide å komme med noen knakene gode tilbud fra noe av vi kan tilby.

Ukens godbit er : en Lawrance 520 C 5 " kartplotter .


Her er det første mann til mølla..............bedre pris finner du ingen andre plasser. ring 92660277

Tuesday, April 15, 2008

1.32 den e god




Da er endelig lystallet på Swai fastsatt. Det ble bare 1.32 , standard båt har fått 1.31. Swai har større spinnaker og lengre spinnakerbom enn standard båt.
Hva nå ?
Vi må vel vurdere om vi skal gjøre noe aktivt for å få lystallet ned med 0,01.

Men hvorfor det ?
I fjor seilte vi med en Hanse 341 med lys på 1.21 og slo stortsett byens CB flåte hver gang. Da hadde vi altså 0.07 til 0.09 lavere lys enn CB ene. I år vil vi stille med 0.04 til 0.02 bedre enn cb flåten. Lurer på om noen av CBene klarer å seile bedre enn oss.

Det blir spennende å få en redegjørelse fra lyskomiteen på hvordan lystallet er fastsatt. I Norge har altså Salona 37 fått 1.31 som standard lystall. I Sverige har en Salona 37 med høyere rigg og lettere skrog fått 1.31 i lystall. Forstå det den som kan.
Vi i Swai ser på lysfastsettelsen som en bekreftelse på at Salona 37 er en fantastisk bra SEILBÅT. Så langt har vi erfart at båten er en fantastisk sjøbåt, akselerere fort og har et utrolig rorgrep, det er betryggende. Det store spørsmålet blir om vi klarer å få båten til å gå på kryss.
Vi vil nok med litt edruelighet, redusere årets ambisjoner om å vinne tirsdagserien,klubbmesterskapet, Corponor, Vestfjordseilasen og NNM i seiling. Til at vi får satse på å vinne en tirsdagseilas til høsten, når vi forhåpentlig behersker nybåten............






Hei er det noen som vil kjøpe en båt som lett slår en CB så ring 92660277 :-)

Wednesday, April 9, 2008

Tilbake i Bodø

Da er vi vel tilbake i Bodø. I dag har Corponor teamet til Swai hatt første lille prøvetur rundt hjertøya. Mannskapet er storligen imponert om hva båten er i stand til å prestere.

Vel hjemme har vi tittet litt på bloggene...
Vi kan lese på en CB blogg om potensiale er avhenigig av skipper ferdigheter. Det er kanskje på tide at enkelte CB eiere innser sine begrensninger og forstår hvorfor det ikke alltid er like lett å slå en Bavaria seiler........ Andre CB eiere har tydeligvis iløpet av vinteren mistet enhver tro på at en CB kan seile bra.

Vi i Swai gleder oss enormt til Corponor 2008 skal starte og ønsker alle deltagere en fantastisk flott seilas. For arrangementet er vi sikre på at Rise & co fikser til alles tilfredshet.
Måtte det bli 35 båter til start, det er det beste vi i seilmiljøet kan gjøre for å fremme seilsporten i Nord- Norge.

Monday, April 7, 2008

Bodø 6 april 2008.


Da er Swai endelig kommet til sin nye hjemme havn. Vi ankom Bodø søndag 6 april kl 1450. Etter en flott tur fra Bolga. Alt har gått smertefritt på turen nordover fra Brønnøysund.

Nå er det bare å få båten vasket og stellt slik at vi kan ha visninger ombord.

Alle Bodøs CB eier har vært ombord og beundret nyskipet. I iveren etter å finne noe å klage på, fant en av CB eierne ut at det ikke var lakk på enden av håndlisten i taket. Da er nok han fornøyd med å ha en båt til 300.000 høyere i pris, da han er sikker på at det er lakk nok.

Det er helt klart at noen CB eier også har våte drømmer om carbonratt...................

Vi får se når lystallet er klart og regatta sesongen starter, hvordan vi klarer å håndtere båten. Må nok regne med at det går noe tid før vi klarer å hevde oss. Vi har ikke de store forhåpninger om gode plasseringer i kommende sesong.

Det er hevet over en hver tvil at Bodø har fått en flott båt til byen. måtte bare mange andre også finne ut det ....

Vil rette en STOR takk til alle som har bidratt til å få båten til Bodø.

Sunday, April 6, 2008

Br.sund - bolga

Vi forlot br.sund lørdag kl 08.23 etter å ha ventet i diesel kø en halv time. Turen nordover har gått utmerket . Været var ikke det beste . Med mye motvind og snø. I korte perioder fikk vi seilt litt , når vinden dreiet ut av fjordene. Vi ankom Bolga kl 2050. En seiler fra Tromsø tippet ankomst tid til 2040 og en bodø seiler tippet 2028 . Og selvfølgelig var Bodø seileren best . Vi har nå kommet oss videre og antar at vi er i Bodø rundt kl 16. Et tidspunkt vi antar passer med BSF sin motakelses fest for SWAI.

Friday, April 4, 2008

Br.sund

Da er Ivar og jeg kommet oss ombord i Swai i br.sund. Har vært i Milano og spist. Nå er det bare å gjøre oss klar til ferden videre mot Bodø. Vår plan er å nå Bolga i løpet at morgendagen. Vi får se hva været blir. Traff en fisker på kaia, som varslet nordøst stiv kuling. Håper han tar feil. Går alt som tenkt er vi i Bodø tidlig søndag ettermiddag. Følg med på bloggen

Thursday, April 3, 2008

Helt hjem


Fredag ettermiddag reiser reder og Ivar Westvig til Brønnøysund for å hente Swai til Bodø. Planen er å starte tidlig lørdag å komme oss så langt nord som mulig på lørdag. Da bør vi kunne være istand til å møte familien Lauritsen på moloen, og eventuellt andre seil intresserte bodøværinger.


Vi ser frem til at vi skal få ny båten til Bodø, slik at Swai kan starte med sin kjerne aktivitet som vil være å ta så mange som mulig av Bodøs befolkning med på sjøen. Det er etter vår mening en av de beste muligheter til å fremme seilingen i byen og distriktet. Er også godt fornøyd med at byen CB flåte stiller opp på opplegget vårt.

Har du noen venner, bekjente du ønsker skal få oppleve seilingens gleder. Så be dem ringe 926 60277. Da skal vi arrangere en uforglemmelig kveld på sjøen.

Tuesday, April 1, 2008

Brønnøysunde

Guttan ombord på Swai har blitt sååååå begeistret for båten at de går helt til Brønnøysund. Vi i rederiet er selvfølgelig kjempefornøyd. Guttan har gått hele netten og var i formiddag innom Rørvik for å bunkre diesel.

På vegne av rederiet vil jeg utrette en kjempe takk til Anton og Svein som har vært helt fenomenale og stilt opp på kort varsel.
Når regatta sesongen starter vil vi i Swai holde oss behørig bak dissse noble herrer ved enkelte passende anledninger.

TUSEN HJERTELIG TAKK ANTON OG SVEIN.

Reder og lettmatros Westvig drar til Brønnøysund på fredag ettermiddag, går alt vel vil vi være i Bodø søndag ettermiddag.